Lähde

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lähde – Tarinoita Pohjois-Karjalasta

Missä kasvavat paikkakunnan komeimmat mustikat? Mistä löytyy pisin alamäki pyörällä lasketeltavaksi? Mikä on juuri sinun lempimaisemasi?

Lähde -esitys rakentaa karttaa ja kertomusta Pohjois-Karjalalaisista paikkakunnista. Marraskuun puolessavälissä esitys on nähtävissä Tuupovaarassa, Joensuussa ja Kesälahdella. Esitys tulee koostumaan paikkakuntaan liittyvistä kansantarinoista, paikallislegendoista sekä arkisista sattumuksista. Jokainen esitys tulee olemaan omanlaisensa kokonaisuus, jossa kertomus sekä kartta paikkakunnasta rakentuvat yhdessä yleisön kanssa. Esitys yhdistelee kuvallista ja sanallista kerrontaa.

10/11 klo 18 Tuupovaaran Ullakko, Onnelankuja 5

11/11 klo 20 Kulttuurikahvila Laituri, Itäranta 10, Joensuu

12/11 klo 15 Sovintola Kesälahti, Pyhäjärventie 8

Kesto n. 1h

Liput 10 € / 5 €

Lähde esitykessä tarinankertoja Markus Luukkonen ja nukketeatteri- ja kuvataiteilija Anna Uschanov jatkavat tutkimustyötään kerronnan eri muotojen parissa. Taiteilijaparin edellinen esitys Noin seitsemän kukkulaa (2016), yhdisteli tarinankerrontaa, videokuvaa, hiilipiirrosta ja visuaalisia elementtejä. Pariskunta on aikaisemmin esiintynyt Pohjois-Karjalassa kiertueilla Erämaateatteri työryhmän kanssa kesinä 2011 ja 2012. Erämaateatterin esityksissä kohtasivat musiikki, live-maalaus, varjoteatteri ja tarinankerronta.

Tiedustelut ja varaukset: info.samovary@gmail.com / 0505412077

Inspiraation lähteenä: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkisto

Tuotanto: Samova ry.

Esitystä tukemassa TAIKE – Pohjois-Karjalan toimipiste

%d bloggaajaa tykkää tästä: