Helsinki–Uluru

Helsingissä – Tammikuussa 2008

Hei ystävä!

”Pisinkin matka alkaa yhdellä askeleella” -Laotse

Minulla on unelma astua polulle. Tarinamatkalle Helsingistä kohti Ulurua. Kohti Australian aboriginaalien pyhää kalliota, Uniajan rajaa, kohti vanhaa aikaa ja tarinoiden syntyä. Unelmanani on kulkea matka maitse ja meritse ilman kiirehtivää lentämistä. Moskovaan lähden helmikuun lopussa täydenkuun aikaan ja siitä junalla Pekingiin. Pekingistä kohti Aasiaa… päätyen lopulta Australiaan.

Matkallani haluaisin kuunnella sisäistä tarinaani ja etsiä tarinoita maista joissa käyn ja ihmisiltä joita tapaan, tarinoita olemassaolostamme, taistelustamme maailmassa ja ulkoisen ja sisäisen rauhan etsimisestä ja tavoittelemisesta.. niin että aina seuraavaan maahan saapuessani mukanani olisi tarinoita edellisestä maasta.

Näin se alkoi – unelma ja matka halki yhdeksän maan. Helsingistä punaiselle kivelle, Ulurulle. Lähes kaksi vuotta kestäneen matkan aikana istuin lukemattomia tunteja busseissa, junissa, takseissa, moottoripyörien selässä ja makailin kuukausia purjeveneen kannella. Keräsin tarinoita ja unelmoin. Niin se käy.

Matkan aikana kirjoitin tarinoita ja kirjoitin blogia. Joitakin näitä tarinoita voi kuulla silloin tällöin esityksissäni ja tuo vanha blogi on yhä arkistoituneena netissä – sieltä voi seurata erästä unelmaa – erästä jo kuljettua polkua.

Nettipäiväkirja tarinankertojan matkasta Helsingistä Ulurulle: www.tarinoidenmaailma.blogspot.com

%d bloggaajaa tykkää tästä: